Världsmästerskapet i innebandy

Om det är någon sport som svenskarna ser fram emot idag så är det innebandy. Mycket på grund av att Sverige är väldigt överlägset många andra länder inom denna sport. Sverige är det land som faktiskt har tagit allra flest guld inom sporten, där man har hela sju totala guldmedaljer, en silvermedalj och två bronsmedaljer. Bara detta är en överlägsen seger i sig, antalet medaljer, om man jämför med hur det ser ut för tvåan. Landet som ligger tvåa inom detta, och har tjänat många medaljer inom samma sport, det är Finland. De har totalt två guldmedaljer, sex silvermedaljer samt två bronsmedaljer. Så man kan verkligen säga att det här är en sport som tillhör Sverige. Det är många svenskar som är väldigt stolta över detta, och att kunna visa vad sitt land går för.

Världsmästerskapet i innebandy går av stapel vartannat år. Detta gäller mästerskapen för herrar, men det är även vartannat som gäller för mästerskapen för damer. Så man kan säga att det med jämna mellanrum spelas väldigt mycket innebandy, och där dessutom Sverige är en representant.

Den stora premiären för innebandy gjorde inte herrarna förrän år 1996, och damernas kom strax efter, närmare bestämt år 1997.

Som det ser ut idag så har herrarna vunnit flest priser, och är de som har briljerat när det kommer till sporten. Men oavsett om det är så att herrarna har vunnit en massa priser, så är det inte så att damerna är mycket sämre. Sporten är minst lika populär för damerna. Så många som går på en match brukar även se de andra lagen för det andra könet också.

Grunden till innebandyn, den får man redan under skolans gång. I Sverige är det nog inte många som inte har spelat det på gymnastiklektionen. Detta har givetvis en bidragande del till svenskarnas intresse för sporten.